Reserveren? 0314 63 12 34

Terug

Bruiloft? meer dan ’n mooie zaal!

Esther ten Broeke begeleidt bruiloften en bruiloftsfeesten bij Nijhof Halle. In de afgelopen vijftien jaar was zij er de vertrouwde begeleider van honderden bruidsparen. Geliefden die zorgeloos en bewust genieten van een schitterende dag. Esther is er als eerste en doet het licht pas uit als zij zeker weet dat de dag goed verlopen is.

“Ieder bruiloftsfeest is weer anders”, benadrukt Esther die vertelt over haar rol als begeleider, eerste aanspreekpunt en geluksbewaker. “Wij vragen vooraf altijd aan het bruidspaar welke verwachtingen zij van de bruiloft hebben. Vervolgens doen wij er alles aan om die wensen te vervullen en de mensen gelukkig te maken. Een geslaagde bruiloft verzorgen bestaat uit zoveel meer dan alleen een zaal verhuren.”

“Als het goed is trouw je maar één keer, dan moet de beleving wel helemaal passen bij je verwachtingen.”

De meeste stellen die hun bruiloft bij Nijhof in Halle vieren hebben een ceremoniemeester aangesteld. Maar ook als niet in die rol voorzien is, zorgt Esther ervoor dat het in grote lijnen én met de details klopt als een bus. Esther: “In ieder geval geven wij het paar altijd belangrijke tips. Zo weten we bijvoorbeeld uit ervaring hoe belangrijk het is om af en toe rust in te bouwen. Een moment van samen zijn en alles optimaal beleven. Gaat het even niet als gepland, dan schiet ik bruid of bruidegom even aan en sturen we, zo nodig, ongemerkt direct bij. Als het goed is trouw je maar één keer, dan moet de beleving wel helemaal passen bij je verwachtingen.”

Proosten in de wei

Dat iedere bruiloft inderdaad anders is, blijkt wel uit de bijzondere ervaringen waarover Esther enthousiast kan vertellen: “Het is bijvoorbeeld helemaal niet vanzelfsprekend dat de bruiloft gevierd wordt in één van onze zalen. Ik kan mij nog goed herinneren dat wij samen met een bruidspaar en hun gezelschap vanuit de kerk naar de overkant van de straat liepen. Daar stond een prachtige molen in het weiland. Deze setting vormde het decor voor het uitbrengen van de toost. Wij verzorgden de Prosecco, het aansnijden van de bruidstaart, het meubilair en de aankleding. Dat was echt hún plekje. Zo mooi.”

Tips van Esther:

  • Weet je jullie trouwdatum al? Zet de dag bij ons ‘in optie’. Doet een ander stel ook een aanvraag voor die dag, dan bellen we jullie eerst om te vragen of je de datum definitief wilt maken.
  • Stel een ceremoniemeester aan! Dan heb je zelf veel minder aan je hoofd en kun je als bruidspaar optimaal van de dag genieten.
  • Plan rustmomenten in. Vanuit gemeentehuis of kerk direct door naar foto’s maken, taart, diner, borrel en feest kan heftig zijn. Neem je er ruim de tijd voor, dan zorgt ook dit ervoor dat je de dag bewuster beleeft.